Litteratur

Litteratur om fästingburna infektioner

The Lyme Disease Solution

by Kenneth B. Singleton M.D.


Dr. Singleton är en borrelia kunnig läkare (LLMD). LLMDs behandling av borrelia och dess co-infektioner som: babesia, bartonella och erlichiosis/anaplasma presenteras. Vad är bra med denna bok är att han integrerar antibiotika och andra läkemedel med alternativ medicin och kost (han presenterar sin borreliadiet i flera faser). Han har specialiserat sig på behandling av borrelia i 10 år och är medlem i ILADS (International Lyme och associerade Disease Society).

Krank nach Zeckenstich: Borreliose erkennen und wirksam behandeln

9. Juni 2008 av Petra Hopf-Seidel


Är ännu efter några år en verkligt aktuell bok som går igenom de flesta symtomen och berättar ingående om behandling. På tyska.


Why Can't I Get Better? Solving the Mystery of Lyme and Chronic Disease

2013 av Richard Horowitz


Den totala guideboken speciellt om man behandlats ett tag och ej lyckats nå till total hälsa. Han tar också upp en massa olika symtom patienter kan ha samtidigt som infektionerna och hur man behandlar dem.


Från en av USAs främsta ILADS läkare kommer en banbrytande bok om diagnostisering, behandling av borrelia och co-infektioner där han skalar bort de lager som kan leda till kronisk sjukdom. 


Du kanske inte vet att du har borrelia? Det kan härma varje sjukdomsprocess inklusive kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, autoimmuna sjukdomar som MS, psykiatriska tillstånd som depression och ångest, och orsaka betydande problem med minne och koncentration samt härma tidig demens.

Det kallas den "stor imitatören", och dålig testning, kombinerat med en trångsynt pågående debatt som ifrågasätter kronisk infektion gör det svårt näst intill omöjligt för effektiv vård.


I ett fält där antalet fall ökar exponentiellt runt om i världen och har Dr Horowitz behandlat över 12000 patienter som gjort utomordentliga framsteg. Hans plan representerar ett avgörande paradigmskifte. I denna bok bryter Dr Horowitz ny mark med en 16 punkt differential diagnostisk karta, grunden för hans revolutionerande borrelia behandlingsplan och en övergripande strategi för behandling av all kronisk sjukdom.


I boken täcker han in symtom av samtidiga infektioner, inklusive immun dysfunktion, sömnstörningar, kronisk smärta och neurodegenerativa sjukdomar.

Han presenterar en unik funktionell och integrativ vårdmodell, baserad på den mest aktuella vetenskapliga forskningen.

Cure Unknown: Inside the Lyme Epidemic

by Pamela Weintraub


En banbrytande och kontroversiell berättande utredning av vetenskap, historia, medicinska politik och patienternas erfarenheter av borrelia. En bok av en vetenskapsjournalist vars hela familj insjuknade.


Pamela Weintraub målar en nyanserad bild av den intensiva kontroversen och förlamande osäkerheten kring borrelia och belyser en av de mest argsinta medicinska tvister som rasar idag. Hon avslöjar också hennes personliga odyssé genom landet Lyme efter att hon, hennes make och deras två söner blev allvarligt sjuka med sjukdomen början på 1990-talet.


Från mikroben som orsakar infektionen och definitionen av sjukdomen, längd och typ av behandling och den typ av utövare som behövs är borrelia en grogrund för påstående. Då CDC uppskattar att ca 200.000 nya fall av borrelia per år så är den den snabbast spridda smittsamma sjukdomen och överträffar både AIDS och tuberkolos. Eftersom inadekvata blodprovs tester och att inte alla patienter uppvisar utslag vid fästingbett så är läkarkåren oförmögen och ovillig att diagnostisera borrelia. När en gång de behandlingsbara infektionerna blir kroniska så sprids smittan i kroppen obevekligt och står inför en invalidisering som inte kan botas.


Weintraub avslöjar varför borrelia epidemin har fått explodera, varför patienter avfärdas, och vad som kan göras för att öka medvetenheten inom det medicinska samfundet och hitta ett botemedel. Den mest omfattande bok som någonsin skrivits om det förflutna, nutid och framtid, exponerar detta tickande klocka av en rasande epidemi.

Healing Lyme: Natural Healing and Prevention of Lyme Borreliosis and Its Coinfections

2005 av Stephen Harrod Buhner 

 

Healing Lyme undersöker den ledande, veten-skapliga forskningen om Borrelia infek-tion, dess tester och behandlingar, och beskriver de mest potenta växtbas-erade läkemedel och kosttillskott som erbjuder hjälp--antingen ensamt eller i kombination med antibiotika-- för att förebygga och läka sjukdomen. Det är den grundläggande guiden till Borrelia infektion och dess behandling.

Healing Lyme: Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Coinfections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsiosis

2015 av Stephen Harrod Buhner

 

Uppdaterad bok som också går igenom co-infektioner som babesia, bartonella, mycoplasma, anaplasma, and ehrlichia.

Herbal Antibiotics, 2nd Edition: Natural Alternatives for Treating Drug-resistant Bacteria

2012 av Stephen Harrod Buhner

 

Örter som kan användas som naturlig antibiotika


La Vérité sur la maladie de Lyme

av Professor Christian PerronneBorrelia, detta märkliga infektion som utlöses av ett fästingbett, kan orsaka hudsjukdomar, artrit och upp till neurologiska skador. Varför patienter är de ofta åt sitt lidande? Vilka frågor relaterade till denna sjukdom? Var är forskning på bakterier i fråga? Varför gör vi inte mer effektivt denna sjukdom så att terapeutiska lösningar finns?

Professor christian perrone, läkare och berömda forskare, först ha infört det offentliga myndigheter, säger i denna bok av tydlig och exakt allt som vi vet idag av denna sjukdom och hur botemedlet. Han reagerar även på flera frågor från de, fler och fler, som drabbas av denna sjukdom. Den här boken bidrar också till att bättre förstå och kunna bota denna uppsättning dåligt kända sjukdomar på grund av infektioner dold, som borrelia.


Professor Christian Perronne är prefekt Infektionssjukdomar vid Universitetssjukhuset Raymond Poincaré i Garches, Medicinska fakulteten Paris-Ile de France West. Han var ordförande i flera medicinska och vetenskapliga organ, inklusive College of Teachers av smittsamma och tropiska sjukdomar. Han var vice ordförande i en grupp av experter på immunisering i Oms.


När livet kommer emellan                                                                                Bok om TBE

2004 av Gudrun Björklid


Om ändrade livsvillkor efter en fästingsburen hjärninflammation (TBE)

Alla har vi planer och önskningar för framtiden. För de flesta finns möjligheter att förverkliga dem, men "när livet kommer emellan" blir inget som det var tänkt.


Gudrun Björklid, psykolog, drabbades 1991, vid 49 års ålder, av fästingburen hjärninflammation, TBE. Här berättar hon om hur sjukdomen drabbade henne, och om hur livet drastiskt förändrats. Hon fick främst skador i hjärnstammen, vilket gav en bestående överretningsreaktion. Alla sinnesintryck förstärktes och upplevdes som kaotiska. Genom långvarig träning förbättrades tillståndet, men hon är långt ifrån återställd.

Kontakt: foreningen@borrelia-tbe.se

Copyright @ All Rights Reserved