Medlemsträffar

Medlemsträffar

 

Behovet att kunna mötas och dela erfarenheter, tankar och kunskap är stort när man är sjuk. Att träffa andra ger även tröst och stöd i en svår vardag. Skulle du vara intresserad av att träffa andra i din hemstad, kontakta föreningen.

Årsmöte

den 7 april i Stockholm

Föreläsningar

Bara medlemmar välkomna

 

Drop-in informations och medlemsmöte i Uppsala på Broströms Kafé

28 mars kl 14-16

 

Godsmagasinet, Roslagsgatan 1, Uppsala

Brevid tågstationen (lätt att ta pendel från Stockholm eller upptåget från Gävle)

 

Funderar på fikamöten i Jönköping, Eskilstuna och Linköping

emaila oss gärna med förslag på ställe vi kan vara

foreningen@borrelia-tbe.se

 

 

 

Drop-in informations och medlemsmöte i Stockholm på Östermalms bibliotek

 

Nästa datum dyker upp här

 

Föreläsning med utländska läkare kommer i september

mer information kommer här

Medlemsträffar 2019

Medlemsträffar 2018

Drop-in Informations och medlemsmöte i Stockholm den 4 ferbruari på Östermalms Biblioteks grupprum en kontaktperson deltog och några medlemmar i föreningen kom med anhöriga för att få tips hur de skulle få vård framöver

 

Det var drop-in Informations och medlemsmöte i Uppsala

måndagen 19 februari på eftermiddagen! Vi blev ett gäng från Uppsala, Gävle och Stockholm som satt och fikade och diskuterade borrelia, sjukvården, läkare, politiken om detta och allt mellan himmel och jord. Så trevligt så mötet drog ut på tiden ordentligt!

 

Tack alla som kom förbi grupprummet på Östermalms bibliotek Stockholm 3 mars och diskuterade varför borreliavården är så otroligt dålig i Sverige 💚 och hur man får hjälp och vård.

Vi blev 8 st medlemmar och intresserade som träffades och pratade på informations och medlemsmötet i Uppsala på Broströms Kafé tisdag 15 maj kl 15.00-17.30. Vi pratade mycket om läkarseminariet 2 maj om fästingsburna infektioner och vad som framkom där

Under hösten 2018 har vi haft flera möten i Uppsala, Älvsjö, Stockholm, Västerås, Göteborg, Malmö, Visby och Halmstad

 

Föreningens representanter har varit på Hälsomässan i Älvsjö.

 

Representanter för föreningen var på Hjärnkraft seminarium i Stockholm Hjärnan Idag i november

 

Efter dagens seminarium på KI. Har det kommit något nytt i hjärnskaderehabiliteringen för er med förvärvade hjärnskador efter TBE? Nej egentligen inte. Men man börjar tänka om genom att man förr tänkt sig en rak rehabiliteringskedja så fattar man nu att man får göra en insats och efter ett tag behöver man gå tillbaka kanske till samma insats. Finns ingen rak kedja när det gäller hjärnskador. Sen rehabilitering är ett svårt namn kommer man någinsin helt tillbaka efter den hjärnskadan en svår inflammation gör i hjärnan. Nej oftast inte man får rehabilitera sig tillbaka till ett annat liv efter skadan som man får anpassa sig till.

 

 

Medlemsträffar 2017

Det blev en kvällsträff för medlemmar i Gävle den 12 januari på Stadsbibliotekets Cafe. En kontaktperson deltog.

5 medlemmar kom från Örnsköldsvik i norr och Uppsala i söder.

Vi fick höra om en intressant undersökning som just nu pågår i Borlänge just nu samt så pratade vi om sömnens betydelse för tillfrisknandet.

En lördagsträff för medlemmar på Zinkensdamms Vandrarhem den 28 januari i Stockholm. 19 medlemmar kom och det pratades om olika symtom, behandlingar mm i flera timmar, alla hade så trevligt och var så vetgiriga att tiden bara flög iväg, de två timmar som var avsatta för mötet bara försvann och plötsligt hade över 4 timmar gått. Ordförande och tre kontaktpersoner bidrog med sin kunskap.

En lördagsträff i Malmö för medlemmar på Espresso House på Stortorget den 4 februari. Några medlemmar kom och diskuterade bla behandling.

 

Medlemsträffen i Göteborg den 11 feb var välbesökt 12 st medlemmar träffades med ordförande och kontaktperson och diskuterade olika behandlingar mm

 

Till eftermiddagsträffen i Uppsala den 14 feb kom på Broströms Kafé kom 7 medlemmar. Dert blev intressanta diskussioner om vilken väg man ska ta i behandlingen. Det finns flera olika val som fungerar och kan göra de drabbade bättre, så frågan är vad man ska väljer.

Tack till alla som kom på medlemsträffen i Halmstad idag den 18 mars

Vi fick en jättebra introduktion av Olle på Holistic Therapy i Halmstad, om frekvensmedicin.

Medlemsträff i Borlänge den 23 feb på Hälsokosthuset. Där vi visades runt, pratade med de som arbetar där och om deras metoder mot borrelia. Vi diskuterade behandling. Det var mycket intressant och lärorikt!

 

Medlemsträff i Uppsala 6 mars kl 13 på Broströms Kafé, Många diskussioner om bisköldkörtlar, histaminintolleran och 23andme-gentest.

Medlemmarna kollade på Hulda Clark zappern och kollade blodtryck i sittande och stående. Kommer bli fler träffar i Uppsala framöver!

 

Medlemsträff och informationsträff 1 april Visby

Årsmöte 9 april ABF-Huset i Stockholm

 

Föreläsning med Robban Palmehed, Borlänge, och Titti Alvarsson, Dalapraktiken i Långshyttan.

 

Robban och Titti har under vinterhalvåret haft ett projekt tillsammans där de testat och behandlat borrelia-sjuka från hela landet, med hjälp av mikroskopiska undersökningar och frekvens-terapi.

Vi fick information om deras projekt samt resultatet därav.

 

Uppsala 3 maj på ABF

Vi fick lära oss egen lymfmassage, vilket skedde under muntra former. Efter det diskuterade vi borrelia, co-infektioner och olika sorters provtagning och behandling, samt slutade på café med lite dråpliga historier om olika läkare som vi hade träffat på under vår sjukdomstid.

 

Stockholm 1 juni på Café Panorama

Tack till alla som kom på träffen! Det var trevligt även om lokalen var lite bullrig (blir inga fler träffar där)

Som alltid när vi pratar blir det diskussioner om behandling, prevention och det aktuella samhälls läget för oss drabbade.

 

Borrelia och TBE föreningen på The Tall Ship Race Halmstad 30 juni- 3 juli

Läs här

Fårösund 21 juli Informationsträff

Intressant att träffa folk men vilken okunskap som råder! Träffat flera som tror de och deras barn är skyddade mot fästingsbett, de är ju vaccinerade!!!😯 Har nu fått berätta om och om igen att de bara är vaccinerade mot TBE. Att det finns borrelia, babesia och erlichia här på Gotland. Träffade en kvinna här som tyckte att det var få fästingar i sommar, hon har bara haft runt 10 än så länge!!!

Informationsträff i Visby 25 juli

Återigen får man höra om och om igen "Vi har vaccinerat oss så vi är skyddade mot fästingar" Fruktansvärt att kunskapen i samhället är så låg när det gäller fästingsöverförbara sjukdomar, att folk tror att de är vaccinerade mot allt en fästing kan smitta med och inte bara TBE som läget är.

25 juli Mästocka, Laholm

Föreläsning om fästingsöverförbara sjukdomar, farorna med dem och hur man kan skydda sig mot fästingar.

 

Information på biblioteket i Hemse på Gotland 27 juli

om fästingar, prevention och borrelia

Föreläsning lördagen den 7de oktober 2017 i Stockholm

med läkare Marjo Valonen o kost och ört terapeut Sanna Peiponen o Dr Lee Cowden USA samt Nutramedix grundare Tim om Cowden protokollet mot borrelia och co-infektioner genom Nutramedix ört tinkturer

 

Medlemsträff i Halmstad

14 oktober på Stadsbiblioteket

Träff i Uppsala 17 nov på Boströms cafe,

Medlemsmöte Stockholm lördag 25 nov

Kontakt: foreningen@borrelia-tbe.se

Copyright @ All Rights Reserved