Medlemssidor

Medlemsmöten och träffar


Behovet att kunna mötas och dela erfarenheter, tankar och kunskap är stort när man är sjuk.Att träffa andra medlemmar ger även tröst och stöd i en svår vardag.

Skulle du vara intresserad av att träffa andra medlemmar i din hemstad, kontakta föreningen.


Medlemsträffar med en kontaktperson är i mindre lokaler eller på cafeer så får ni medlemmar ställa frågor och vi svarar samt att alla som kommer tipsar varandra.


På medlemsmötena som är i större lokaler då har vi ett program med föreläsningar och en frågestund på slutet.

------------------------------------------------------------------


Nu finns inspelningen från Höstmötet 2023 att titta på i Medlemsidorna eller i Facebookgruppen!


---------------------------------------------


Höstmöte 2023 via TEAMS den 17 sept kl 16-18

Astriskliniken från Finland med tre föreläsare håller seminarium på internet om behandling av borrelia och co-infektioner


Marjo Valonen, MD Marjo är expert på komplexa kroniska infektioner och hur man reparerar skadorna de orsakat. Hennes föreläsningar är i första hand kliniska och mycket praktiska. Hon har specialiserat sig på att identifiera och reparera kroppens biologiska funktioner (tarm, hormoner, stress, energiproduktion...). Hon grundade Astris Clinic 2014 för att tillgodose de kroniska komplexa patientbehoven, och för närvarande har kliniken sett patienter från 25 länder. Hon utbildar läkare och terapeuter internationellt och hon talar i konferenser och workshops runt om i Europa. Hon har designat kosttillskott för att öka effektiviteten och minska kostnadsbördan för kroniska sjukdomar, och hon ingår i ett forskarteam. Hon är tidigare ledamot i ILADS europeiska styrelse. (www.ilads.org) och har aktivt främjat medvetenhet om borrelios. Hon har även medverkat i filmen "The Monster Inside Me".https://www.themonsterinsideme.com/https://www.imdb.com/title/tt6714754


Sanna Peiponen, M.Sc. Sanna är en erfaren specialist som har lång erfarenhet av borrelios. Sanna arbetar främst med komplexa kroniska infektionssyndrom, som ofta är tidigare misslyckade behandlingar från offentlig sjukvård och andra kliniker. Sanna är expert på örter och kosttillskott, och hon gjorde sin magisteruppsats om hur växtbaserade interventioner spelar för inflammation och cytokiner vid borrelia. Sanna har lång erfarenhet av några av de mest komplexa fall vår klinik har kunnat hjälpa och hennes kundkrets är mestadels internationell. Sanna har även varit utbildare för en skola för nutritionsterapeuter och hon är en internationell presentatör i workshops och konferenser, speciellt om praktisk erfarenhet och fall som involverar mångfacetterade behandlingssätt


Cecilia Portnoj, M.Soc.Sc.Cecilia föreläser på svenska. Cecilia har en hel del arbetserfarenhet från att arbeta med patienter som lider av infektioner av olika slag, allergier och/eller tarmproblem. Hon har även betydande erfarenhet av att jobba med yngre patienter och har bland annat samarbetat tätt ihop med en barnläkare. Hon möter varje patient på ett individuellt plan, ser människan som en helhet och bygger handlingsmodeller för ett hälsosamt liv


Länk att registrera sig på finns på Medlemsidan och i

Facebookgruppen

Välkommen!

---------------------------------


Medlemsträff med kontaktpersonerÅrsmötet 2023 föreläsning med

Per-Arne Öckerman
Född 1933
Med. lic. 1960. Med. dr. 1965. Avhandling om glykogenos.
Betyg:Berömlig. Docent 1966.
Amanuens i medicinsk kemi, Uppsala 1955-59.
Underläkare i klinisk kemi, Eskilstuna 1960-65.
Fri forskare, Louvain, Belgien 1964.
Överläkare i klinisk kemi, Boden 1965-66.
Bitr. överläkare i klinisk kemi, Lund, 1966-69.
Professor/överläkare i klinisk kemi,Lasarettet i Lund 1969. Emeritus 1998.
RNO.
Medicine Jubeldoktor, Lund 2016.


I vår facebookgrupp för medlemmar finns föreläsningen

Se till att föreningen har din rätta e-mailadress.


Vi i föreningen vill spara miljön och portopengar så ny information kommer ut via e-mail.

Maila medlem@borrelia-tbe.se om du har ny e-post adress eller är osäker på att vi har er e-post adress.

KONTAKT

MED KONTAKTPERSONERNA


Medlemmar som vill ha kontakt med kontaktpersonerna.


Ni kan hitta kontaktuppgifterna till dem på Medlemssidan och i Filer i Hemliga Facebookgruppen för medlemmar.

Medlemsrabatter


Som ny medlem i föreningen så får du ett medlemsnummer som du behöver för att kunna nyttja de rabatter som finns för medlemmarna.

Vid provtagning av barn under 18 år så beställs speciellt intyg för dessa under förälderns medlemskap


Information om medlemsrabatter finns på medlemssidan och i filer i  facebookgruppen för medlemmar


-Medlemsrabatt på olika sorters provtagning

-Medlemsrabatt på Nutramedixprodukter

-Medlemsrabatt på Fästingsavvisare ZeroBugsHuman och ZeroBugsPet från TicMera

-Insect Shield-kläder och produkter som dödar fästingar och mygg, och som håller älgflugor och knott på avstånd. 

-Medlemsrabatt Vitaminhuset

-Medlemsrabatt Merinet

Anhöriga sökes


Många anhöriga känner en oerhörd maktlöshet när de inte kan hjälpa sina nära att bli friska och få rätt vård i Sverige. Vi i föreningen kämpar för att vi ska få rätt diagnosmetoder i vårt land och att alla sjuka ska ha rätt till en god behandling inom sjukvården.


De flesta anhöriga och vänner frågar ofta om det finns något de kan göra för den sjuka, och det finns det! Att vara med i föreningen och stötta den genom medlemskap.

Vi behöver även ”friska” anhöriga i vår styrelse eller som frivilliga vid evenemang för att hjälpa oss att få fram vårt budskap.


Till nästa årsmöte söker vi flera ledamöter som är villiga att hjälpa till ett par timmar i månaden. Hur mycket arbete man kan bidra med, avgör man själv.


Ta kontakt med föreningen och anmäl ditt intresse. Berätta lite om dig själv och vad du kan bidra med.

foreningen@borrelia-tbe.se

Du har säkert hört om GDPR, det handlar om att skydda dina personuppgifter.


Som medlem ska du alltid känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vi använder dina uppgifter endast för vårt medlemsregister. I och med att du betalar medlemsavgift godkänner du att vi kan lagra dina personuppgifter.

Med anledning av EU:s nya dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation, GDPR) anpassar och förtydligar vi nu vår integritetspolicy.

Du kan kontrollera att dina personuppgifter är aktuella om du kontaktar oss, eller om du inte vill vara medlem hos oss längre så tar vi bort dig ur vårt register.


Hör av dig till oss om du har några frågor med anledning av detta eller om du har några invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter.


Bara de som behöver i föreningens ledning har tillgång till medlemsregistret  Alla som inte förnyar sitt medlemskap i föreningen stryks automatiskt varje år från medlemsregistret. De medlemregister som skrivs ut vid årsmöten och föreläsningar för att kontrollera om du är medlem vid ingång, körs i dokumentförstörare så fort det är över.


Kontakt: foreningen@borrelia-tbe.se

Copyright @ All Rights Reserved